АНТИТЕК - Материјали за анализа на проток на Латарл & Опрема за производство на страничен проток
развој на анализа на страничен проток
Август 28, 2021
Анализи на страничен тек: принципи, дизајни и етикети

Анализите за страничен проток се уреди што се користат за спроведување на различни видови тестирања и тестирања за нега и е исто така познат како реално тестирање. Анализите за страничен проток се мали и минимални уреди што се користат во скоро секое поле на медицината каде е присутно откривање аналити. Гледајќи […]

Август 25, 2021
Тест за бременост на страничен тек и како функционира?

Анализа на страничен проток е уредот што се користи за различни типови на тестирање со откривање на целниот аналит, доколку е присутен или не во примерокот. Уредите за анализа на страничен проток се користат глобално за неколку придобивки и една од придобивките е што тие можат да се користат за домашно тестирање. Што се однесува до домашното тестирање […]

Август 23, 2021
Водич за решавање проблеми со анализа на страничен проток

Анализите за страничен проток се точка на уредите за тестирање на нега кои се технолошки опремени. Бидејќи се технолошки опремени, постои можност за каков било проблем или грешка што може дополнително да ги збуни неговите крајни корисници. За решавање на проблемот и неговата анализа, важно е да се знае за процесот на решавање проблеми на […]

Август 21, 2021
Што е имунохроматографска анализа за страничен проток?

Латерален проток Имунохроматографски анализи се уредите што се користат за откривање на аналити во дадениот примерок. Имунохроматографијата е комбинација на хроматографија и Имуно анализи. LFIA се најевтините и најшироко користените уреди за спроведување на различни видови тестови. Постојат различни делови од имунохроматографските анализи за страничен проток, како […]

Август 18, 2021
Водич за развој на анализа на страничен проток

Анализа на страничен проток е уред кој се користи за брзо тестирање дома, а исто така и за клиничко тестирање. Тие се најсигурни и најточни уреди што се користат во речиси секоја развиена и развојна земја. Исто така, Водичот за развој на анализа на страничен проток има скоро 10 чекори до него, кои го одредуваат развојот на […]

Јули 23, 2021
Што ги тера антителата да останат на анализата на страничниот проток на мембраната на нитроцелулозата?

Нитроцелулозна мембрана во анализата за страничен проток доаѓа по примерокот и конјугираната подлога. Нитроцелулозната мембрана се нарекува и супстратна мембрана и таа е еден од најважните и најчувствителните делови кон резултатите од тестот спроведен на анализата за страничен проток. Во анализата за страничен проток, може да има различни материјали […]

Јули 23, 2021
Што е тест за анализа на страничен проток?

Анализа на страничен проток (LFA) е познат дијагностички метод за тестирање на точката на нега (POC) и причината е неговата ниска цена и леснотијата на користење. Тестовите за анализа на страничен проток се користат за да се идентификуваат биомаркери во секој примерок од урина, плунка, крв, плазма, итн. За дијагностички цели. Конвенционалните LFA произведуваат полу-квантитативни или квалитативни резултати, што наложува употреба […]

Јули 22, 2021
Механизам на дејство за анализа на страничен проток чекор по чекор

Анализа на страничен проток, тест за уреди или ленти што се користи за да се утврди присуството или отсуството на аналити во примерокот, има механизам што се следи во текот на целиот процес на тестирање. Механизмот обезбедува работа на тестот, спроведување на постапката и добивање на резултатите од тестот. За да го додадеме фактот, тоа […]

Јули 22, 2021
Иммуноанализа на страничен проток: Неговиот SWOT

Анализа на страничен проток (имуно); неговите силни страни, слабости, можности и закани Анализата за страничен проток (Имуно) е една од старите дијагностички платформи што беше откриена и подоцна развиена во 1980 -тите. Со еволуцијата на технологијата и со текот на времето, панел на разновидност е донесен кон анализа на страничен проток (имуно). За […]

Јули 16, 2021
Како работи латерална анализа на проток?

Пред да навлезете во принципите на работа и работа на анализата за страничен проток, важно е да дадете краток вовед за анализата за страничен проток. Анализа на страничен проток или да се нарече со друго име, односно имунохроматографија се користи за откривање на присуството или отсуството на аналитите за да се добијат посакуваните резултати. […]

Јули 8, 2021
Што може да биде причина за лажно позитивни резултати во анализата на страничниот проток?

Анализата за страничен проток (ЛФА) е добро воспоставена платформа за тестирање на точка на грижа (ПОК) и причината е нејзината ниска цена и леснотијата на користење, Конвенционалните ЛФА даваат квалитативни или полу-квантитативни резултати и бараат употреба на специјализирани инструменти за квантитативно откривање. Тестот за страничен проток (ЛФА) е платформа базирана на хартија за откривање и квантифицирање на аналити во […]

Скопје Фејсбук Pinterest YouTube RSS Твитер Instagram Фејсбук-празно РСС-празно поврзано-празно Pinterest YouTube Твитер Instagram
Ние користиме колачиња со цел да ви го дадеме најдоброто можно искуство на нашата веб-страница. Продолжувајќи да ја користите оваа страница, вие се согласувате со нашата употреба на колачиња.
прифати