АНТИТЕК - Материјали за анализа на проток на Латарл & Опрема за производство на страничен проток
латерален проток-тест-обука

Обука за тест на страничен проток

Ви помага лесно да разберете што е тест за страничен проток и како да направите развој и изработка
Позадина
АНТИТЕКТимот за страничен проток се состои од некои експерти кои се ангажираат во развој или производство на анализи на страничен тек за повеќе од 15 години. Сите експерти имаат големо искуство во сите постапки поврзани со тест за анализа на страничен проток за истражување и развој и голема техника на производство. Од суровини и опрема до производствена линија, АНТИТЕК би сакал да обезбеди услуга, образование и обука за оние кои сакаат да влезат во индустријата за ИВР. Тука обезбедуваме обука за тест за страничен проток курсеви како подолу.
латерален проток-обука

Видови обука за тест за страничен тек

1. Основна обука за тест за страничен тек (3 дена)
2. Прилагодена обука за тест за страничен тек (обука 15 дена чекор по чекор)
3. Обука за ВИП тест за латерален тек (30 -дневно учење, обука и вежбање)
обука за анализа на страничен проток

Временски распоред за основна обука за тест за страничен тек

Временски распоредСтатус
Jan. 2022Доаѓање
Декември 2021Доаѓање
Ноември 2021Доаѓање
Октомври 2021Доаѓање
Септември 2021Доаѓање
август 2021Доаѓање
Јули, 2021 годинаВо тек
2021 јуниЗаврши
Мај 2021 г.Заврши
Apr. 2021Заврши
Март 2021Заврши
Февруари 2021Заврши
Jan. 2021Заврши
Декември 2020Заврши

Курс за основна обука за тест за страничен проток

Кратко резиме
Технологија за имуномична хроматографија (позната како технологија за колоидно злато) е класична ин витро дијагностичка технологија која е интегрирано соединение на хроматографија / имунохронизација / колоидна технологија. По децении на развој, технологијата постепено се проширува од класичните колоидни наночестички од злато на различни начини како што се латекс микросфери, флуоресцентни микросфери, квантни точки и магнетни микросфери и технологијата постојано го ажурира повторувањето, иако тоа е традиционален метод. Технологијата с still уште одржува силна виталност. Во областа на ин витро дијагностичките области, с still уште има место во областа на ин витро дијагностиката, играјќи незаменлива улога, а во последниве години, тоа е состојба на одржлив раст, што е важна базна биотехнологија. Нашата обука ќе заврши за три дена. Курсот за обука се заснова на класична колоидна златна технологија, длабинска анализа на техниките за хроматографија и технолошки детали за имплементација, овозможувајќи им на студентите брзо да започнат, да се пресечат во технологии и помалку заобиколувања. Во исто време, обуката исто така ќе воведе квантитативни хроматографски техники на флуоресцентни микросфери, квантни точки, магнетни честички итн.
ДЕН 1
1. Воведете основна опрема за тоа како да се користи и одржува: диспензерот за страничен проток, секач за странични протоци, притискач на касети за страничен проток, мембрански секач, итн.
2. Воведување нитроцелулозна мембрана, како да се избере и правилно да се користи NC мембрана.
3. Воведување и примена на биолошки активни материјали: површински активен агенс (tween), избор на BSA, тампон систем, итн.
ДЕН 2 
4. Како да се направи квантитативен тест за анализа на страничен проток? И неговиот избор на опрема
5. Избор на суровини: подлога за страничен проток, подлога за примерок, конјугирана подлога, абсорбента, рампа за разделување крв, лента, итн.
ДЕН 3
6. Целосен експеримент врз основа на колоидни наночестички од злато
6.1 Синтетизирање на колоидни наночестички од злато (чекор по чекор)
6.2 Подгответе конјугирана подлога, оптимизирајте и означете антиген/антитело
6.3 Подгответе нитроцелулозна мембрана, распределувачки реагенс
6.4 Избор на суровини (влошки), подготовка на тампон систем, избор на адитиви
6.5 Процедурите за ламинирање стануваат тест за анализа на страничен проток (завршен производ)
6.6 Од квалитативна техника до квантитативна техника (вклучи метод на анализа на квантни точки, опрема, суровини, итн.)

Каде да се земе обука за страничен тек?

Кина

Кој може да присуствува на обука за страничен тек?

Секој што е заинтересиран за развој на анализа на страничен проток и производство на тест ленти за страничен проток.

Совршено за стартување компанија, универзитетски истражувачки групи во почетните фази, тим за производство, истражувачки тим од средна до поголема големина

Дали е бесплатно за обука за страничен тек?

Не! Тоа не е бесплатен курс, ќе наплаќа некои надоместоци за обука.
Надоместоците вклучуваат предавања и негови копии, пристап до лабораторија, копии од протоколи, употреба на опрема, сите стандардни материјали и реагенси, ручек секој ден и една вечера. Ваквата такса, билетите за летање, патувањето и сместувањето не се вклучени.

Контактирајте го нашиот претставник за обука за анализа на страничен проток

Скопје Фејсбук Pinterest YouTube RSS Твитер Instagram Фејсбук-празно РСС-празно поврзано-празно Pinterest YouTube Твитер Instagram
Ние користиме колачиња со цел да ви го дадеме најдоброто можно искуство на нашата веб-страница. Продолжувајќи да ја користите оваа страница, вие се согласувате со нашата употреба на колачиња.
прифати